PEC Zwolle neemt rigoureuze maatregel na meerdere incidenten

11 november 2021, 20:27

PEC Zwolle heeft donderdag maatregelen tegen de eigen supporters aangekondigd. Omdat de afgelopen weken geregeld wanordelijkheden hebben plaatsgevonden rondom wedstrijden, ziet de club zich genoodzaakt om de fans voor de komende uitduels een verplichte buscombi op te leggen.

Afgelopen zaterdag ging het mis na de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (1-2). Een groep supporters van PEC Zwolle probeerde bij het uitvak te komen, wat door de ME werd voorkomen. Eerder waren er al incidenten rondom de uitwedstrijden tegen FC Utrecht (5-1) en PSV (3-1).

Na uitvoerig overleg met de gemeente en politie Zwolle heeft de club besloten dat supporters vanaf heden alleen nog uitwedstrijden middels een verplichte buscombi kunnen bezoeken. 'Zoals wel vaker betreft het maar een zeer kleine groep die voor deze onrust zorgt, maar wordt de welwillende en trouwe PEC Zwolle-supporter die met alle goede bedoelingen de club door dik en dun steunt, hierdoor eveneens geraakt', baalt de hekkensluiter van de Eredivisie.

De maatregel geldt in elk geval tot de winterstop. 'De lokale driehoek blijft de situatie evalueren, en daar waar nodig worden verdere verscherpte maatregelen getroffen. Daarnaast beraadt de lokale driehoek zich ook over eventuele maatregelen voor bezoekende clubs. Dit doordat er de afgelopen wedstrijden meerdere vernielingen zijn aangericht in het gastenvak, vuurwerk is afgestoken en confrontaties zijn geweest met de medewerkers van de veiligheidsorganisatie.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen