Spanje verzilvert gouden kans, geen WK voor John van 't Schip

11 november 2021, 23:17   Bijgewerkt: 11 november 2021, 23:46

Spanje heeft donderdagavond optimaal geprofiteerd van de uitglijder van Zweden. De ploeg van bondscoach Luis Enrique versloeg Griekenland met 0-1 en gaat daardoor als koploper van Groep B de laatste speeldag in. Voor de Grieken, die getraind worden door John van 't Schip, spat de WK-droom definitief uiteen.

Voor Spanje begon de avond uitstekend. Zweden, de enig overgebleven concurrent in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor het WK, ging zeer verrassend onderuit in Georgië (2-0). Door de zeperd van de concurrent wisten de Spanjaarden dat zij aan kop zouden komen als zij zouden winnen in Athene. Voor Griekenland stond er zowaar nog meer op het spel, want de ploeg van John van 't Schip zou alleen bij een zege in de race blijven voor een WK-ticket.

Waar Spanje in de openingsfase het spel dicteerde, leek Griekenland na twintig minuten op voorsprong te komen. Giorgos Masouras ontsnapte aan de aandacht van de Spaanse verdediging en schoot de bal langs Unai Simón, maar deed dat in buitenspelpositie. De grensrechter stak zodoende een stokje voor het Griekse feestje. Aan de andere kant viel het openingsdoelpunt even later alsnog. Na een lichte overtreding op Iñigo Martínez werd de bal op de stip gelegd. Pablo Sarabia stuurde de keeper vervolgens de verkeerde kant op.

Spanje hield de 0-1 voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal en zet zodoende een belangrijke stap richting het WK van volgend jaar. De beslissing in Groep B valt komende zondag, als nummers één en twee Spanje en Zweden het in Sevilla tegen elkaar op nemen. De Spanjaarden hebben dan aan een gelijkspel genoeg om rechtstreekse plaatsing te realiseren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen