Transferweekje: Ziyech, Weghorst en de tip van De Ligt

13 november 2021, 12:01

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Weghorst wil nieuwe uitdaging

Wout Weghorst gaat na dit seizoen op zoek naar een nieuwe club, zo verwacht Kicker. De 29-jarige spits beschikt over een contract tot de zomer van 2023 bij VfL Wolfsburg, maar zou openstaan voor een avontuur in een ander land. Afgelopen zomer werd de spits van Oranje al in verband gebracht met een transfer naar Engeland of Italië, waar hij werd gezien als de opvolger van Romelu Lukaku bij Inter. De spits staat dit seizoen op drie treffers in negen Bundesliga-optredens en zat onder de inmiddels ontslagen Mark van Bommel zelfs even op de bank. Afgelopen seizoen tekende hij voor twintig treffers in de Duitse competitie. Volgens BILD heeft Wolfsburg nog wel hoop dat Weghorst zijn contract gaat verlengen.

Seedorf genoemd bij kwakkelend Sampdoria

Clarence Seedorf keert mogelijk terug in de voetballerij. De voormalig topmiddenvelder is na zijn ontslag als bondscoach van Kameroen werkloos, maar moet Sampdoria gaan behoeden voor degradatie. De club van Mohamed Ihattaren heeft volgens diverse Italiaanse media Seedorf op een lijst met vijf potentiële kandidaten voor de trainersklus gezet. Seedorf werkte eerder als coach in Italië voor AC Milan, maar daar werd de clubicoon enkele weken na zijn aanstelling al ontslagen. De huidige coach van Sampdoria, Roberto D'Aversa, moet vrezen voor zijn ontslag. De ploeg bezet momenteel namelijk de teleurstellende achttiende plaats in de Serie A. 

Keert Van Bronckhorst terug op het oude nest?

Een terugkeer in het Ibrox Stadium lonkt voor Giovanni van Bronckhorst. De 46-jarige Nederlandse trainer is een van de kandidaten om de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard op te volgen. Dit weekend zal Van Bronckhorst om tafel gaan met de club die hij goed kent. De voormalig linkervleugelverdediger speelde tussen 1998 en 2001 immers voor de Schotse topclub. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano staat Van Bronckhorst met twee andere trainers op de shortlist van Rangers. De Nederlandse trainer zit sinds zijn vertrek bij het Chinese Guangzhou R&F in december 2020 zonder club. Daarvoor was hij werkzaam bij Feyenoord.

Ziyech mogelijk aan de slag in de Bundesliga

Hakim Ziyech gaat Chelsea in januari mogelijk (tijdelijk) verlaten. De Marokkaanse spelmaker staat volgens BILD in de belangstelling van Borussia Dortmund. De Duitse club wil zich graag versterken met een vleugelspeler, terwijl Ziyech aast op meer speeltijd. Onder Thomas Tuchel is de voormalig speler van Ajax niet verzekerd van een basisplaats. Ziyech is meestal veroordeeld tot het warm houden va de bank en kwam dit seizoen slechts 182 minuten in actie in de Premier League. Dortmund zou Ziyech wel willen overnemen, maar Chelsea is niet van plan om de linkspoot te verkopen. De Londense club wil naar verluidt wel meewerken aan een tijdelijk vertrek van Ziyech.

Daar is Van de Beek weer

Niet voor de eerste keer maakt Donny van de Beek zijn opwachting in deze rubriek. De 24-jarige middenvelder gaat Manchester United naar verwachting tijdelijk verlaten. De kans is groot dat hij actief blijft in de Premier League. De afgelopen periode werd Van de Beek meerdere malen in verband gebracht met een huurtransfer naar Wolverhampton Wanderers en Everton. Volgens The Daily Mirror krijgen deze clubs er een concurrent bij. Eddie Howe, die onlangs werd aangesteld als trainer van Newcastle United, is namelijk gecharmeerd van de voormalig Ajacied. De 43-jarige oefenmeester ziet nog meer interessante spelers rondlopen in Manchester. Dean Henderson en Jesse Lingard maken in januari mogelijk ook de overstap naar St. James' Park.

De tip van De Ligt

Tot slot blikken we terug op de geheimzinnige uitspraak van Marc Overmars vorige week. Bij het afscheid van Matthijs de Ligt in de Johan Cruijff ArenA zei de directeur voetbalzaken van Ajax dat hij een tip van de 22-jarige centrumverdediger gaat opvolgen. Na een kleine week van speculeren lijkt het bekend wie De Ligt getipt heeft bij zijn oude club. Koni De Winter, een negentienjarige Belgische centrumverdediger, staat volgens La Gazzetta dello Sport namelijk in de belangstelling van Ajax. Scouts van de Amsterdamse club zouden De Winter al meerdere keren hebben bekeken. De onderhandelingen over een transfer zijn nog niet begonnen. De Winter ligt tot medio 2024 vast in Turijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen