Brazilië en Antony pakken primeur met WK-ticket

12 november 2021, 09:22

Brazilië heeft zich vrijdagnacht op overtuigende wijze geplaatst voor het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Tite was met 1-0 te sterk voor Colombia en is daardoor met nog acht speelronden te gaan niet meer te achterhalen. Brazilië is het eerste Zuid-Amerikaanse land dat zich verzekert van een startbewijs voor het wereldkampioenschap.

De Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule telt tien landen, waarin dus achttien wedstrijden worden gespeeld. Omdat de beste vier landen zich rechtstreeks plaatsen, heeft Brazilië nu al een niet meer overbrugbare afstand opgebouwd. Nummer vijf Colombia kan nog slechts vijftien punten pakken, terwijl de achterstand op de ongenaakbare Brazilianen achttien punten bedraagt.

Na een fraaie passeerbeweging van Neymar werd Lucas Paquetá in stelling gebracht. Hij haalde met succes de trekker over en schoot zijn ploeg na rust naar een 1-0 overwinning. Brazilië boekte deze kwalificatiecyclus liefst elf overwinningen en morste alleen punten tegen voornaamste concurrent Argentinië, dat de Goddelijke Kanaries op een gelijkspel hield.

Bij Brazilië kwam Ajacied Antony na een uur spelen binnen de lijnen. De 21-jarige buitenspeler kwam daarmee voor de derde keer in actie namens zijn land.

Dat werd uiteindelijk ook de einduitslag. Daardoor kan Brazilië het WK niet meer mislopen. Het mondiale eindtoernooi wordt in de winter van volgend jaar afgewerkt. Voor Brazilië wachten wel nog vijf kwalificatiewedstrijden, waaronder één tegen aartsrivaal Argentinië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen