Swart en Van der Meijde opperen rechtsbuiten voor Oranje

12 november 2021, 08:34

Als het aan Sjaak Swart en Andy van der Meijde ligt, verdient Anwar El Ghazi een kans als rechtsbuiten in het Nederlands elftal. De aanvaller van Aston Villa zou volgens de oud-buitenspelers de perfecte man zijn om de vacature aan de rechterkant in te vullen, maar plaatsen daarbij ook hun vraagtekens.

Het Nederlands elftal mist deze week een pure buitenspeler voor de rechterkant, omdat Steven Berghuis met een blessure kampt. Daardoor lijkt spits Donyell Malen dit weekend tegen Montenegro de voorkeur te krijgen op die positie. Sjaak Swart constateert dat er weinig andere keuzes zijn. "De ideale rechterspits voor Oranje is er momenteel niet", zegt de clubicoon van Ajax tegen De Telegraaf.

"Ik snap wel dat de bondscoach nu bij spelers als Malen en Bergwijn uitkomt, maar ik vraag me wel af of dat de oplossing is. Die jongens hebben snelheid en een actie, maar de voorzetten zijn wel een probleem. Ik denk zelf dat El Ghazi een oplossing zou kunnen zijn, maar dan moet hij wel weer meer gaan spelen bij zijn club", aldus Swart. El Ghazi was afgelopen seizoen basisspeler en smaakmaker bij Aston Villa, maar zit dit seizoen voornamelijk op de bank.

Toch vindt ook Andy van der Meijde El Ghazi een interessante optie. "Ik vind het wel een jongen die de kwaliteiten heeft om de plek goed in te vullen. Omdat er zo weinig opties zijn voor de rechterspitspositie had El Ghazi er misschien nu al wel bij moeten zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen