Definitief: zeker drie weken geen toeschouwers bij voetbalduels

12 november 2021, 19:15   Bijgewerkt: 12 november 2021, 19:56

Wat al verwacht werd, is werkelijkheid geworden: de komende drie weken is er geen publiek welkom bij voetbalwedstrijden. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte vrijdagavond bekend op de persconferentie over de coronamaatregelen.

"Voor alle culturele voorstelling en evenementen met vaste zitplaatsen geldt een groepsgrootte van 1250 personen". begon Rutte. "Alle sportwedstrijden kunnen dus doorgaan, maar er komt wel een verbod op publieke wedstrijden en trainingen. Zowel binnen als buiten, in de amateursport en de professionele sport. Zowel overdag als 's avonds. Dus, hoe pijnlijk ook. Nederland - Noorwegen wordt zonder publiek gespeeld", aldus de demissionair premier.

Tegelijkertijd met de persconferentie van Rutte vond ook het mediapraatje van het Nederlands Elftal plaats, met bondscoach Louis van Gaal en middenvelder Davy Klaassen. De Ajacied vindt het 'zonde' dat Oranje het WK moet veiligstellen voor lege tribunes. "Zeker in zo'n mooie wedstrijd hadden we graag met publiek gespeeld. Ik hoop niet dat het invloed heeft op het resultaat. We zijn er wel aan gewend geraakt, hebben vorig jaar al zonder publiek gespeeld. Maar het zal desondanks wennen zijn bij de warming-up als er niemand zit, maar ik denk niet dat het een probleem zal zijn."

Lees ook: Profvoetbal lobbyt om lege stadions te voorkomen

Ook Van Gaal baalde van het besluit. "Als je een maatregel neemt, moet je dat controleren en handhaven. Dat is niet gebeurd in Nederland. Ik woon in Portugal en daar hebben ze dat wél gedaan. 98 procent is gevaccineerd en de ziekenhuisbedden zijn minimaal bezet. Dat heeft te maken met leiderschap. Volgens mij is meneer Rutte de leider van dit volk. Daar mag je ook wat van vinden. Hoe ik erover denk? Dat heb ik duidelijk omschreven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen