Misser Jorginho kan Italië weleens heel duur komen te staan

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 november 2021 – Italië en Zwitserland gaan in de laatste speelronde bepalen wie er met het rechtstreekse WK-ticket vandoor gaat. De onderlinge wedstrijd eindigde vrijdagavond na een spectaculair slot in 1-1, waardoor de landen in punten gelijk blijven staan. De kans is groot dat het doelsaldo uiteindelijk beslissend zal zijn in de strijd om de eerste plaats in Groep C.

Misser Jorginho kan Italië weleens heel duur komen te staan

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In Rome namen Italië en Zwitserland het voor de derde keer dit jaar tegen elkaar op. Halverwege juni troffen die landen elkaar tijdens de groepsfase van het EK. Italië, de latere kampioen, plaatste zich toen voor de achtste finale door de Zwitsers met 3-0 te verslaan. In september volgde de tweede ontmoeting, ditmaal in het kader van de WK-kwalificatie. Ditmaal kende de ontmoeting geen winnaar (0-0).

De landen betraden vrijdagavond het veld van het Stadio Olimpico met de wetenschap dat de winnaar een enorme stap richting het WK in Qatar zou zetten. Verrassend genoeg was het Zwitserland dat na tien minuten de leiding nam. Na uitstekend voorbereidend werk van Noah Okafor rondde Silvan Widmer overtuigend af. De Italianen stelden twintig minuten later orde op zaken door via Giovanni Di Lorenzo op gelijke hoogte te komen. Met een kopbal tekende hij voor de 1-1.

Italië ging in het vervolg van de wedstrijd op jacht naar de 2-1 en leek vlak voor tijd hulp te krijgen van de arbitrage. Anthony Taylor wilde de Italianen na een lichte overtreding op Domenico Berardi de bal in eerste instantie niet op de stip leggen, maar deed na ingrijpen van de VAR alsnog. Jorginho ging achter de bal staan en leek Italië de volle buit te bezorgen, maar schoot hoog over. Aan de andere kant kregen de Zwitsers nog een dot van een kans na een slippertje van Gianluigi Donnarumma, maar de Italianen werd meer rampspoed bespaard.

Door het gelijkspel zullen Italië en Zwitserland op de laatste speeldag niet alleen moeten winnen, maar ook aan het doelsaldo moeten werken. De Italianen hebben een voordeel van +2 op de Zwitserse concurrent, maar spelen nog wel de lastige uitwedstrijd tegen Noord-Ierland. Zwitserland neemt het maandag thuis op tegen Bulgarije.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd