Eindelijk tegentreffer Denemarken, Engeland ruim langs Albanië

12 november 2021, 22:46

Denemarken blijft haar fraaie reeks voortzetten. De ploeg van trainer Kasper Hjulmand won in eigen huis van Faeröer, maar moest wel haar eerste tegentreffer incasseren: 3-1.

Na negen duels wist nog niemand te scoren tegen de Denen, al verzekerd van deelname aan het WK van volgend jaar in Qatar. Ook is de halve finalist van het afgelopen EK nog altijd zonder puntenverlies. Tegen Faeröer was het na achttien minuten Andreas Skov Olsen die de score opende. Pas na een uur spelen verschafte de thuisploeg zichzelf een veiligere marge: Jacob Bruun Larsen maakte de 2-0.

Toch zal het een smet voor de Denen zijn geweest dat Klaement Olsen een minuut voor tijd de eerste speler was die doelman Kasper Schmeichel tijdens deze kwalificatiereeks wist te passeren. De gastheer spoelde de nare smaak echter snel weg door via Joakim Maehie de marge in blessuretijd weer op twee te bepalen: 3-1.

Maandag kunnen de Denen een glansrijk einde geven aan een tot dusverre perfecte WK-kwalificatiereeks. Dan wacht Schotland in Glasgow en kan de ploeg de ultieme prestatie van tien overwinningen veiligstellen. Het potentiële record van een kwalificatiereeks zonder tegentreffer gaat in ieder geval aan hun neus voorbij.

Engeland - Albanië 5-0

Engeland kan het WK in Qatar ook haast niet meer mislopen, al kan Polen theoretisch gezien nog over de ploeg van bondscoach Gareth Southgate heen. De Engelsen hadden vrijdagavond in ieder geval weinig moeite met Albanië. Al bij de rust was de 5-0 eindstand bereikt. Na negen minuten opende Manchester United-verdediger Harry Maguire de score, een kleine tien minuten later maakte Harry Kane de tweede voor Engeland.

Lees ook: Misser Jorginho kan Italië weleens heel duur komen te staan

Kane zou daarna nog twee maal toeslaan, maar niet voordat Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson de 3-0 op het bord schoot. Engeland gaat na negen duels aan kop in Groep I. Polen volgt op drie punten achterstand, maar staat met nog één wedstrijd te gaan zes doelpunten achter op de verliezend EK-finalist. Polen - dat met 1-4 afrekende met Andorra - treft maandag in eigen huis Hongarije, Engeland wacht op dat moment een bezoek aan voetbaldwerg San Marino.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen