ME valt supportershome TOP Oss binnen na 'ernstige dreiging'

12 november 2021, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Brabantse derby tussen TOP Oss en Helmond Sport heeft vrijdagavond niet voor al te veel vuurwerk gezorgd. Doelpunten vielen er ook niet in het Frans Heesen Stadion: 0-0.

Voor de wedstrijd was er meer te beleven: de ME viel namelijk het supportershome van de Ossche fans binnen, wegens een 'ernstige dreiging' en het 'verstoren van de openbare orde'. Het Brabants Dagblad meldt dat er ook tijdens de wedstrijd gedoe was tussen beide supportersgroepen.

"Er is bij mij gemeld dat er sprake was van een ernstige dreiging", zei TOP Oss-directeur Peter Bijvelds over de kwestie tegenover de krant. "Dat betekent dat de politie buiten het stadion een veiligheidsrisicogebied aanwijst, waarin zij meer bevoegdheden hebben, om dat er aanwijzingen zouden zijn dat er onder meer zwaar vuurwerk naar binnen gebracht zou worden. Ze willen fouilleren omdat er een verdenking is op zwaar vuurwerk, en dat zou in de omgeving ook gekocht zijn", aldus Bijvelds. Het vuurwerk dat kort voor de wedstrijd werd afgestoken kwam vanuit het vak met de meegereisde supporters uit Helmond.

Lees ook: ED: KNVB wil komende drie speelronden uitstellen

Het duel tussen TOP Oss en Helmond Sport betekende een kelderkraker in de Keuken Kampioen Divisie. Het lukte beide ploegen niet om veel grote kansen bij elkaar te spelen, waardoor de uiteindelijke brilstand op het bord niet gek was gezien de verhoudingen op het veld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen