Denemarken is 'nul' kwijt, Alves terug op oude nest in Camp Nou

13 november 2021, 00:30   Bijgewerkt: 12 november 2021, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 12 november.

Eerste tegendoelpunt voor Denemarken, Engeland klaart klus voor rust

Het was een droom voor de Denen: een volledige kwalificatiereeks zonder puntenverlies én tegentreffer. Dat eerste is nog mogelijk na een 3-1 zege op de Faeröer, dat in de 89e minuut de eerste ploeg was die Kasper Schmeichel passeerde. Engeland had een eenvoudige avond tegen Albanië, alle vijf doelpunten vielen voor rust.

ME valt supportershome TOP Oss binnen na 'ernstige dreiging'

Op het veld was er tijdens de Brabantse derby tussen TOP Oss en Helmond Sport (0-0) weinig vuurwerk te zien, erbuiten wel. De ME viel kort voor de aftrap zelfs het supportershome van TOP Oss binnen na een 'ernstige dreiging' en 'verstoringen van de openbare orde'.

Daniel Alves keert officieel terug bij FC Barcelona

Het hing al even in de lucht, maar is nu ook bevestigd: Daniel Alves keert terug op het oude nest bij FC Barcelona. De Braziliaan heeft een principeakkoord bereikt met de club van kersvers trainer Xavi Hernandez. Alves tekent tot het einde van het seizoen, met een optie voor een verlenging van één seizoen.

Italië moet nog flink aan de bak om WK te halen

Door een gelijkspel tegen Zwitserland moet regerend Europees kampioen Italië in het laatste duel nog flink aan de bak om een ticket voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in Qatar veilig te stellen. Ook voor de Zwitsers - een van de verrassingen van het afgelopen EK - geldt hetzelfde.

Keepersfouten helpen Jong Oranje aan zege

Jong Oranje heeft goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor het jeugd-EK van 2023. De ploeg van trainer Erwin van de Looi was met 2-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Bulgarije. Maar om tot die overwinning te komen hadden de Nederlandse beloften wel twee keepersfouten nodig.

ED: KNVB wil komende drie speelronden uitstellen

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de KNVB voornemens is om de komende drie speelronden te verplaatsen. Dit omdat er van de regering de komende drie weken geen toeschouwers aanwezig mogen zijn bij voetbalwedstrijden. De maatregelen zijn onderdeel van het pakket aan nieuwe corona-richtlijnen, om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen