Van Gaal bezorgt De Roon opnieuw vervelend nieuws

13 november 2021, 10:04

Marten de Roon heeft in aanloop naar de uitwedstrijd van Oranje tegen Montengero opnieuw slecht nieuws te horen gekregen. Net als in de laatste wedstrijd tegen Gibraltar moet de Atalanta-middenvelder ook nu vanaf de tribune toekijken. 

Bondscoach Louis van Gaal nam 24 spelers mee naar Montenegro, maar mag er slechts 23 inschrijven voor de wedstrijd. Opnieuw besloot hij dus De Roon niet nodig te hebben. Vorige wedstrijd gold dat overigens ook voor Joël Drommel en Nathan Aké, omdat de selectie toen uit 26 man bestond. Aké zit dit keer wel bij de selectie, terwijl Drommel ziek is afgehaakt voor deze interlandperiode. Zijn vervanger Jasper Cillessen zit dus wel bij de wedstrijdselectie.

Dat De Roon zich met de komst van Van Gaal in een andere rol heeft moeten schikken, is inmiddels wel duidelijk. De middenvelder was vaak een vaste kracht bij de vorige bondscoaches Ronald Koeman en Frank de Boer - hij begon op het EK nog in drie van de vier duels in de basis - maar kwam onder Van Gaal slechts tot één invalbeurt van zeventien minuten. Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners en Guus Til zijn de middenvelders die wel in de wedstrijdselectie zitten.

Oranje trapt vanavond (zaterdag) om 20:45 uur af in Montenegro. Bij winst doet de ploeg goede zaken en kan het zelfs al zeker zijn van kwalificatie voor het WK van 2022. Dan moet Noorwegen wel verliezen of gelijkspelen tegen Letland. Winnen de Noren, dan valt de beslissing in poule G komende dinsdag. Dan staan de nummers één en twee in De Kuip tegenover elkaar. 

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal gooit voorhoede om

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen