Kieft adviseert De Jong: 'Verstandig om in januari te verkassen'

13 november 2021, 10:52   Bijgewerkt: 13 november 2021, 12:30

Wim Kieft raadt Luuk de Jong aan om zijn heil elders te zoeken. De analist vreest voor de WK-kansen van de 31-jarige spits als hij bij FC Barcelona blijft. Bondscoach Louis van Gaal geeft in zijn selectie Wout Weghorst op dit moment de voorkeur boven De Jong. Een begrijpelijke keuze, vindt Kieft.

De Jong maakte afgelopen zomer de opvallende overstap van Sevilla naar Barcelona. Onder Ronald Koeman kwam de Nederlandse aanvaller negen keer in actie voor de Catalaanse club, waarvan vijf maal als basisspeler. Nu Xavi het stokje van Koeman heeft overgenomen, lijkt er geen toekomst voor De Jong in Camp Nou te zijn. Het verhaal doet de ronde dat de nieuwe trainer het niet ziet zitten in de voormalig aanvoerder van PSV.

Weghorst is bij VfL Wolfsburg na een moeilijke periode wel verzekerd van een basisplaats. Bij Van Gaal staat de spits in Duitse dienst op dit moment hoger in de pikorde dan De Jong. 'Terwijl uiteindelijk De Jong meer kwaliteiten bezit om als pinchhitter te fungeren dan Weghorst', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Hij is een van de beste koppers en als je hem zo gebruikt als invaller in de slotfase van een interland dan kan hij het verschil maken.'

'Bij Sevilla heeft Luuk de Jong dat meermaals bewezen, maar de nummer 9-positie bezetten bij een topclub als FC Barcelona is echt te hoog gegrepen voor hem. Wil De Jong uitzicht houden op het WK, dan is het verstandig om in januari te verkassen', besluit Kieft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen