Dit is de opstelling van het Nederlands elftal tegen Montenegro

13 november 2021, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De elf namen waarmee het Nederlands elftal het vanavond opneemt tegen Montenegro zijn bekend. Met Arnaut Danjuma links en Donyell Malen rechts op de flanken wijzigt bondscoach Louis van Gaal zijn formatie op twee plekken. De overige negen namen zijn geen verrassingen ten opzichte van de laatste interlands.

Op voorhand was de verwachting al dat de enige wijzigingen op de flanken plaats zouden vinden. Met name het ontbreken van Steven Berghuis was een aderlating voor Van Gaal, omdat hij de Ajacied als zijn enige echte optie op rechtsbuiten ziet. Hij kondigde eerder al aan dat Steven Bergwijn en Donyell Malen de mogelijke vervangers waren, waarbij de keuze dus op laatstgenoemde is gevallen.

Aan de linkerkant is het Arnaut Danjuma die aan de aftrap staat en daarmee de voorkeur krijgt boven Noa Lang. De rol van Memphis Depay als centrumspits is een minder grote verrassing, evenals de basisplaatsen van Davy Klaassen, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum op het middenveld. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind behouden hun plekken achterin en Justin Bijlow is - ondanks de terugkeer van Jasper Cillessen - nog altijd eerste keus onder de lat. 

Oranje trapt om 20:45 uur af in Montenegro, waar het zich al kan plaatsen voor het WK van 2022. Daarvoor moet Noorwegen wel punten verspelen in de thuiswedstrijd tegen Letland. Winnen de Noren, dan zal het hoe dan ook aankomen op de wedstrijd tussen Oranje en Noorwegen in De Kuip van aanstaande dinsdag.

Opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, F. de Jong, Wijnaldum; Malen, Memphis, Danjuma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen