Van Gaal over puntenverlies Noorwegen: "Ik ga dan juichen, ja"

13 november 2021, 20:45   Bijgewerkt: 13 november 2021, 22:50

Louis van Gaal was aangenaam verrast door het onverwachte puntenverlies van Noorwegen tegen Letland (0-0). Door dat resultaat kan Nederland vanavond bij winst op Montenegro deelname aan het WK van volgend jaar in Qatar veiligstellen.

"Hoe ik het meekreeg? Nou, gewoon via de mobiele telefoon. Live-score, dan komt het zo binnen", begint Van Gaal tegenover de NOS. "Ja, ik ga dan juichen, ja. En dan doet de rest mee. Of dat helpt? Ik denk het wel. Daarom deed ik het ook. Ik had het ook gezegd: dat het ook nog vanavond zou kunnen. En dat ik daarna graag bij het avondeten zou willen zijn, want we hebben een inloopbuffet."

Van Gaal ziet het als een voordeel dat nu misschien niet meer alles afhangt van de laatste wedstrijd tegen Noorwegen (dinsdag). "Ik denk dat wij nu twee kansen hebben, dus dat wordt in principe makkelijker. De druk is minder groot nu, in principe mag het niet meer mis."

De bondscoach besloot geen spelers te sparen tegen Montenegro. "Ik heb gewoon voor de sterkste opstelling gekozen, daar waren bij jullie ook vraagtekens over. We willen namelijk alles winnen. Wij verwachten dat Montenegro zeer verdedigend zal gaan spelen, ook misschien met vijf verdedigers. Maar dat moeten we gaan zien. We hebben erop getraind, in ieder geval."

Lees ook: Dit is de opstelling van het Nederlands Elftal tegen Montenegro

Oranje is in ieder geval op alles voorbereid. "Bij ons gaat er niet veel veranderen als ze met vijf achterin spelen, het druk zetten wordt alleen anders. Daar hebben we op getraind. Ik verwacht dat Montenegro niet anders gaat spelen. Als de eerste goal snel valt, wordt het een gemakkelijke wedstrijd. Wat de rol is van Malen? Donyell moet diepgaan, want dat is zijn kracht. Cody Gakpo en Steven Berghuis zijn heel andere buitenspelers dan Arnaut Danjuma en Malen. Dus dat vraagt ook iets anders van hun ploeggenoten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen