Vrees voor gemis Berghuis: "Malen is een totaal andere speler"

13 november 2021, 20:49

Met Arnaut Danjuma (links) en Donyell Malen op de flanken gaat Oranje vanavond in Montenegro op jacht naar een WK-ticket. De keuze voor die spelers werd onder meer gemaakt vanwege het gemis van Steven Berghuis. Pierre van Hooijdonk vroeg zich voor de wedstrijd hardop af of deze spelers een compact Montenegro wel uit elkaar kunnen spelen.

Dat zei de analist in de studio van de NOS naar aanleiding van het interview met Louis van Gaal voor de wedstrijd. Daarin sprak de bondscoach de verwachting uit dat Montenegro het achterin meer dicht zal proberen te gooien dan het in de eerdere ontmoeting in Eindhoven deed. "Ik ben wel benieuwd wat wij daar voorin tegenover kunnen stellen", begon de voormalig topspits.

Lees ook: Van Gaal over puntenverlies Noorwegen: "Ik ga dan juichen

"Je mist wel echt de creativiteit die Berghuis wel met zich meebrengt", verwachtte hij. "Tegen Gibraltar was hij continu betrokken bij de kansen die werden gecreëerd. Daar staat met Malen nu een totaal andere speler. Berghuis is degene die de passes geeft en Malen is juist degene die aan het einde van die passes moet staan."

"Je hebt twee verschillende soorten creativiteit", vulde Rafael van der Vaart aan. "Iemand die een actie kan maken - zoals Danjuma - en iemand die een pass tussendoor kan geven. Dat kan Berghuis, maar zo'n speler heb je nu niet. Je moet hopen dat de buitenspelers en Memphis die zich laat zakken die speciale balletjes kunnen spelen om zo'n compacte verdediging uit elkaar te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen