Treurende Noren blijven strijdbaar: "Vuur opstoken in Nederland"

13 november 2021, 21:32

Door het puntenverlies van Noorwegen tegen Letland (0-0) heeft Nederland aan een zege op Montenegro genoeg om zich te verzekeren van een ticket voor het wereldkampioenschap in Qatar volgend jaar.

En dat is een flinke streep door de rekening van de Noren, die zelf graag dinsdag in De Kuip feest hadden willen vieren. Doordat Turkije met 6-0 won van Gibraltar, is ook de tweede plaats van de hand gedaan. "We creëren vanavond zo'n zeven kansen", begint bondscoach Stale Solbakken op de persconferentie na afloop.

"Maar hoe je het wendt of keert, het is een teleurstelling en niet goed genoeg dat we deze ploeg in 98 minuten niet opzij hebben kunnen zetten." Toch leken de Noren nog aan het langste eind te trekken, ware het niet dat een doelpunt van Mohamed Elyounoussi werd afgekeurd. "Wij zijn natuurlijk teleurgesteld, net als iedereen", begint de speler van Southampton tegenover TV2

Lees ook: Droomscenario: Oranje kan WK ruiken na misstap Noorwegen

Hij vervolgt: "We spelen een goede tweede helft, waarin we genoeg creëren. Ongelooflijk veel kansen, grote kansen ook. Nu zullen we onze mouwen moeten opstropen en het vuur opstoken in Nederland. We geven pas op als de scheidsrechter in Nederland heeft afgefloten. Dan zullen we zien hoe de stand op dat moment is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen