Gaat Oranje naar het WK? Dit zijn de scenario's

16 november 2021 – Het Nederlands elftal heeft weliswaar goede papieren om zich direct te plaatsen voor het WK in Qatar, maar is er nog niet. Tegen Noorwegen wordt vanavond een finale gespeeld. De scenario's op een rijtje.

Gaat Oranje naar het WK? Dit zijn de scenario's

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Scenario 1: Oranje wint
Als Oranje wint van Noorwegen, dan is rechtstreekse plaatsing voor het WK een feit. De kans bestaat dat de Noren dan naast de play-offs grijpen. Daarvoor is de ploeg afhankelijk van Turkije, dat aan moet treden tegen Montenegro. Bij winst of een gelijkspel is Turkije de nummer twee en zelfs bij een kleine nederlaag kan dat nog het geval zijn, aangezien de Turken een beter doelsaldo hebben.

Lees ook: Oranje geeft voorsprong lelijk uit handen en zet WK-ticket op spel

Scenario 2: Oranje speelt gelijk
Ook als Oranje een punt pakt tegen Noorwegen, kunnen de hotels in Qatar worden uitgezocht. Turkije komt op gelijke hoogte als het wint in Montenegro, maar op doelsaldo kan het Nederlands elftal eigenlijk niet worden ingehaald. Het gat is namelijk dertien doelpunten. Verliest Turkije, dan is Noorwegen de nummer twee. De Noren mogen dan play-offs spelen.

Scenario 3: Oranje gaat onderuit
Als Oranje verliest van Noorwegen, dan ziet het er niet goed uit voor de ploeg van Louis van Gaal. Oranje eindigt zelfs op de derde plaats als Turkije wint van Montenegro. Als dat gebeurt, dan eindigt de kwalificatie in een enorme deceptie. Spelen de Turken gelijk over verliezen ze, dan mag Oranje via de play-offs proberen om alsnog een WK-ticket te bemachtigen. 

Stand groep G
1. Nederland 9-20 (+23)
2. Turkije 9-18 (+10)
3. Noorwegen 9-18 (+9)
4. Montenegro 9-12 (+0)
5. Letland 9-6 (-5)
6. Gibraltar 9-0 (-37)

Oranje

gerelateerd