"Als dit De Boer was overkomen, waren de voorpagina's te klein"

14 november 2021 – Hans Kraay jr. heeft zich zaterdagavond gestoord aan het optreden van een groot aantal Oranje-spelers Montenegro. In de slotfase werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven, maar volgens de analist was de ploeg negentig minuten lang dramatisch.

"Als dit De Boer was overkomen, waren de voorpagina's te klein"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Zal ik eerst de slechtste spelers opnoemen? Dat zijn er meer", begint Kraay bij ESPN. "Wijnaldum was heel erg slecht, Klaassen was heel erg slecht, Malen was slecht, Danjuma was slecht. Ook Blind was heel erg slecht, zowel aan de bal als zonder bal. Ook de invallers Teun Koopmeiners en Ryan Gravenberch vielen niet mee. Ik begon me op een gegeven moment te storen aan de ballen breed tussen De Vrij en Van Dijk, maar dat kan te maken hebben met het feit dat er aan de voorkant niet bewogen werd."

Nederland kwam volgens de analist twee keer goed weg bij strafschopmomenten, waarbij de bal voor Oranje wel op de stip ging en voor Montenegro niet. "Het zat totaal niet tegen. Je mag absoluut niet klagen als hij de bal buiten de zestien legt of door laat spelen. Dan zullen er echt geen vijf spelers van Nederland in zijn nek hijgen. Ik pleit niet voor een ontslag van Louis van Gaal, maar als Frank de Boer dit was overkomen, waren de voorpagina's te klein geweest", is de duidelijk mening van de oud-voetballer, die wel verwacht dat Nederland zich nog steeds gaat plaatsen voor het WK.

"Maar ze gaan wel met angst naar De Kuip", stelt Kraay, die verwacht dat de bondscoach iets meer zekerheid in gaat bouwen. "Je moet er niet gek van opkijken als Van Gaal met de punt naar voren gaat spelen tegen Noorwegen. Met De Roon en Frenkie als controleurs. Voorin zou ik gewoon Danjuma weer opstellen, want die gaat ongetwijfeld weer de pannen van het dak spelen. We zijn allemaal enthousiast geraakt, dan moet je nu niet zeggen dat hij er niks van kan. Danjuma is geweldig."

Reacties

Oranje

gerelateerd