"Mourinho koos niet voor Blind, maar een Nederlandse coach wel"

14 november 2021 – Daley Blind liet zaterdagavond zijn man lopen tegen Montenegro, waardoor Oranje een voorsprong verspeelde. Kenneth Perez wil dat de verdediger niet te zwaar aanrekenen. Hij stelt dat de Ajacied nou eenmaal beter aan de bal is dan zonder bal. Zulke momenten moet je volgens de analist 'op de koop toenemen'.

"Mourinho koos niet voor Blind, maar een Nederlandse coach wel"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het is nooit zijn kracht geweest. Je wist gewoon toen deze voorzet kwam: oei, dit kan gevaarlijk worden. Hij wordt opgesteld omdat hij goed in de passing is en positioneel goed staat. Blind wordt niet opgesteld om de tegenstander in zo'n duel van zich af te houden. Er is een grotere kans dat dit gebeurt, dan dat Daley Blind de bal wegkopt", laat Perez weten. Het is volgens de Deen een keuze die gemaakt wordt: een goede voetballer opstellen of een echte mandekker.

Lees ook: "Als dit De Boer was overkomen, waren de voorpagina's te klein"

"Bij Manchester United koos Mourinho echt niet voor Blind als centrale verdediger, maar een Nederlandse coach doet dat wel. Want die wil ook iemand die de opbouw kan verzorgen. Dan moet je op de koop toenemen dat hij af en toe een kop- of sprintduel verliest. Het is de vraag waar je voor kiest", vervolgt de Deense analist. Bij Manchester United werd Blind nauwelijks gebruikt door Mourino, waarna hij terugkeerde naar Ajax.

Lees ook: Oranje op rapport: wisselende beoordelingen na wanprestatie

Marciano Vink, die ook in de studio zat bij Goedemorgen Eredivisie, is duidelijk over de tegentreffer waar Blind verantwoordelijk voor was. Hij stelt dat het nooit een doelpunt was geweest als de verdediger het kopduel was aangegaan. Desondanks blijft de oud-voetballer mild. "Bij Daley is het ook zo dat wanneer het goed is, het een extreem hoog niveau heeft. Maar als hij niet in de wedstrijd zit of het minder is, is het kritiek."

Oranje

gerelateerd