'Volle lappenmand geeft De Jong de kans om Xavi te overtuigen'

14 november 2021, 13:33   Bijgewerkt: 14 november 2021, 13:39

Luuk de Jong lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats bij FC Barcelona. Dat heeft alles te maken met de volle ziekenboeg. Volgende week zaterdag heeft Xavi maar drie aanvallers tot zijn beschikking in de stadsderby tegen Espanyol. Dat is een probleem, aangezien de oefenmeester per se vast wil houden aan het 4-3-3-systeem.

Bij de Catalaanse club is het al het gehele seizoen kommer en kwel als het gaat om blessures. Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Sergio Agüero en Martin Braithwaite zijn allemaal geblesseerd, waardoor alleen Yusuf Demir en de Nederlanders Memphis Depay en De Jong over zijn voor de voorhoede. Het lijkt het moment te zijn voor de kopsterke spits om zich van zijn beste kant te laten zien.

Xavi zou namelijk geen fan zijn van de aanvaller, maar met een goed optreden krijgt hij wellicht nog een kans om zich te bewijzen aan de nieuwbakken oefenmeester. Diario SPORT verwacht dat Memphis en Demir vanaf de vleugels gaan spelen, met De Jong in de punt van de aanval. Een andere optie is dat De Jong toch op de bank moet plaatsnemen en dat Sergiño Dest als vleugelaanvaller wordt opgesteld. Daar speelde de rechtsback ook onder Ronald Koeman al meerdere keren.

Desondanks is er vanuit de ziekenboeg ook goed nieuws voor Xavi. Neto, Eric García, Gerard Piqué, Pedri en Sergi Roberto lagen er de afgelopen weken uit met fysieke ongemakken, maar lijken fit genoeg om te spelen tegen Espanyol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen