Eigen goal bezorgt Kroatië op onbespeelbaar veld WK-ticket

14 november 2021, 16:58

In een bizar duel heeft Kroatië zich zondagmiddag gekwalificeerd voor het WK van 2022. Gemakkelijk ging het niet; op een kletsnatte grasmat was fatsoenlijk voetbal vrijwel niet mogelijk en had de thuisploeg uiteindelijk een Russisch eigen doelpunt nodig om het ticket veilig te stellen. De wedstrijd eindigde zo in 1-0.

Op een door de hevige regenval bijna onbespeelbaar veld moesten Kroatië en Rusland uitmaken wie er in groep H met het WK-ticket vandoor ging. De omstandigheden waren voor de Russen het meest gunstig; zij hadden aan een punt genoeg en konden dus op 0-0 spelen, terwijl Kroatië op een belabberde grasmat het spel moest zien te maken. 

Zie ook: Bizar: beslissend duel Kroatië - Rusland op kletsnat veld

Daar hadden de Kroaten dan ook alle moeite mee en tachtig minuten lang leek het Russische plan te werken. Tien minuten voor tijd viel echter toch de beslissing in het voordeel van Kroatië, via een doelpunt dat perfect in de wedstrijd en omstandigheden paste. Het was namelijk niet een Kroaat, maar Rusland-verdediger Fedor Kudryashov die de bal op zeer ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman gleed. 

Het is een moment dat de verdediger nog wel even zal achtervolgen, want in het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Zo was het Kroatië dat zich toch nog rechtstreeks kwalificeerde voor het WK, terwijl Rusland veroordeeld is tot de play-offs. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen