Opvallend: Zweden begint zonder Ibrahimovic aan beslissend duel

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 november 2021 – De topper tussen Spanje en Zweden zal zondagavond uit gaan maken welk land uit groep B we sowieso terug zullen zien op het WK. Momenteel is het verschil één punt in het voordeel van de Spanjaarden en dus moeten de bezoekers in Sevilla aan de bak. Opvallend is dat zij dat zullen doen zonder Zlatan Ibrahimovic.

Opvallend: Zweden begint zonder Ibrahimovic aan beslissend duel

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De veertigjarige spits werkte dit kalenderjaar hard aan zijn rentree in de nationale ploeg, maar moest door verschillende blessures het EK en meerdere WK-kwalificatiewedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Dit keer was hij echter wel fit en maakte hij tegen Georgië zijn rentree. Na de pijnlijke 2-0 nederlaag in dat duel, waarmee Zweden de goede uitgangspositie in groep B uit handen had gegeven, verdween Ibrahimovic dus weer uit de basis.

In plaats daarvan zal Dejan Kulusevski in de basis starten, vermoedelijk vanaf rechts. FK Krasnodar-aanvaler Viktor Claesson zal samen met Alexander Isak de tweemansvoorhoede vormen. AZ-aanvaller Jesper Karlsson begint net als Ibrahimovic op de bank. De 23-jarige buitenspeler kwam tijdens deze kwalificatiecyclus enkel twee keer als invaller in actie. 

De kraker tussen Spanje en Zweden begint om 20:45 uur. Het is alweer de derde keer dat de landen elkaar dit kalenderjaar treffen. In eigen huis won Zweden tijdens deze kwalificatie al met 2-1 en ook op het EK kwamen de landen elkaar in de groepsfase tegen. Dat duel eindigde toen zonder doelpunten. 

Opstelling Spanje: Simon; Azpilicueta, Laporte, Torres, Alba; Gavi, Busquets, Soler; Sarabia, De Tomas, Olmo
Opstelling Zweden: Olsen; Krafth, Lindelöf, Nilsson, Augustinsson; Kulusevski, Ekdal, Olsson, Forsberg; Isak, Claesson

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd