Hoofdrol Tadic bij Servische WK-stunt; ook Spanje pakt ticket

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 november 2021 – Servië en Spanje zijn de volgende twee landen die zich hebben verzekerd van deelname aan het WK van 2022. Beide ploegen speelden vanavond een absolute finale, waarbij vooral Servië voor sensatie zorgde. Met een hoofdrol voor Ajacied Dusan Tadic boekte het land een heroïsche zege op favoriet Portugal. 

Hoofdrol Tadic bij Servische WK-stunt; ook Spanje pakt ticket

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Portugal - Servië 1-2
Ook Portugal had in de thuiswedstrijd tegen Servië genoeg aan een punt. De ploeg liep donderdag weliswaar averij op tegen Ierland (0-0), maar was op doelsaldo nog altijd koploper. Het leek al helemaal niet meer mis te kunnen gaan toen Portugal al binnen twee minuten op voorsprong kwam. Een slaapmoment van voormalig NAC-, AZ- en Ajax-speler Nemanja Gudelj werd genadeloos afgestraft. Het was Bernardo Silva die de bal onderschepte en Renato Sanches die snoeihard binnenschoot.

Toch was het nog niet gespeeld, want een halfuur later bracht Ajax- en Servië-aanvoerder Dusan Tadic zijn land weer op gelijke hoogte. Daarbij kreeg hij hulp van doelman Rui Patricio, die Tadic' inzet middels een enorme blunder tot doelpunt promoveerde. Uiteraard wist Servië dat dat nog niet genoeg was. De benodigde winnende treffer leek uit te blijven, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd kantelde de wedstrijd alsnog.

Opnieuw was Tadic van enorm belang voor zijn land. De aanvoerder maakte een actie en legde de bal voor richting de tweede paal. Daar was het Aleksandar Mitrovic, de topscorer van Servië, die met een stuit geweldig binnenkopte. Groot waren de kansen voor Servië niet, maar op spectaculaire wijze slaagde het land er toch in om ten koste van het grote Portugal het WK-ticket te bemachtigen. 

In dezelfde groep:
Luxemburg - Ierland 0-3

Spanje - Zweden 1-0
Dat Spanje voorafgaand aan de topper tegen Zweden de beste papieren had, lag eigenlijk niet in de lijn der verwachtingen. Zweden liet zich afgelopen donderdag echter compleet verrassen door Georgië en gaf met een 2-0 nederlaag de koppositie weg. Een punt zou in Sevilla dus niet meer volstaan; er moest gewonnen worden. Die uitdaging gingen de Zweden opmerkelijk genoeg aan zónder de teruggekeerde Zlatan Ibrahimovic. De veteraan begon op de bank. 

Hoewel het Zweden was dat op z'n minst een doelpunt nodig had, waren de weinige kansen in Sevilla vooral voor de thuisploeg. Emil Forsberg was wel een keer dichtbij, maar zag zijn inzet voorlangs gaan. De wedstrijd stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, tot Alvaro Morata in de slotfase voor zekerheid zorgde. Hij stuitte eerst nog op doelman Robin Olsen, maar tekende in tweede instantie wel voor de goal die Spanje aan het felbegeerde WK-ticket hielp. De Zweden zullen het via de play-offs moeten proberen. 

In dezelfde groep:
Griekenland - Kosovo 1-1

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd