'Barça kan niet zomaar afscheid nemen van De Jong'

15 november 2021, 08:27   Bijgewerkt: 15 november 2021, 12:23

De dagen van Luuk de Jong bij FC Barcelona lijken geteld, maar een winters vertrek heeft aardig wat voeten in de aarde. Volgens AS kan de Catalaanse club alleen met medewerking van Sevilla afscheid nemen van de 31-jarige spits. Mogelijk biedt de Andalusische club Barça de helpende hand.

Het is geen geheim dat de situatie van De Jong door het vertrek van Ronald Koeman problematisch is geworden. Xavi, de nieuwe trainer, ziet het naar verluidt niet zitten in de lange aanvaller. Barça zou het liefst op korte termijn afscheid nemen van De Jong. 'Zijn supporter en redder in nood in Barcelona was Ronald Koeman. Nu hij ontslagen is, heeft de aanwezigheid van De Jong geen zin meer', schrijft AS.

Barcelona heeft echter een 'probleem'. Alleen met toestemming van Sevilla kan er afscheid worden genomen van De Jong. Barça zal derhalve eerst moeten onderhandelen met de competitiegenoot als een andere club interesse heeft in de voormalig speler van PSV. Mogelijk zullen deze onderhandelingen een stuk soepeler verlopen dan voorzien, want Sevilla zou eraan denken om De Jong terug te halen.

Dat is opmerkelijk, daar De Jong afgelopen zomer nog mocht vertrekken bij de Zuid-Spaanse club omdat hij overbodig was. De spoeling voorin bij Sevilla is echter dun. Dat heeft onder meer te maken met de blessure van Youssef En-Nesyri, die begin deze maand geblesseerd raakte. Bovendien vertrekt Munir El Haddadi binnenkort naar de Afrika Cup, waardoor Rafa Mir straks de enige beschikbare spits in de selectie van trainer Julen Lopetegui is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen