Van Gaal belandt vlak voor cruciale wedstrijd in rolstoel

15 november 2021 – Louis van Gaal is in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in een rolstoel beland, zo bericht het Algemeen Dagblad. De bondscoach van het Nederlands elftal fietste zondag na de training met de spelers en staf terug naar het hotel. Bij het neerzetten van zijn fiets gleed hij ongelukkig uit en viel hij op zijn heup, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werd geconstateerd dat een operatie niet nodig is; de kwetsuur moet vanzelf herstellen.

Van Gaal belandt vlak voor cruciale wedstrijd in rolstoel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van Gaal wil ondanks de vervelende val bij de groep blijven om Oranje morgenavond te leiden. De zeventigjarige oefenmeester zal deze ochtend vanaf 11.30 uur de training vanuit een golfkarretje geven. Twee uur later, om 13.30 uur, zal hij de media te woord staan tijdens de afsluitende persconferentie richting het duel met Noorwegen. Op dit moment wordt er gekeken hoe Van Gaal zijn ploeg dinsdagavond in De Kuip kan leiden.

De bondscoach van het Nederlands elftal heeft in het verleden ook met heupproblemen te maken gekregen. In 2012 kreeg hij een nieuwe heup die vervolgens drie keer uit de kom schoot. Een aantal maanden later werd hij weer geopereerd en kreeg hij voor de tweede keer een nieuwe heup. De heup waarop hij zondagavond is gevallen is niet dezelfde waaraan hij eerder is geopereerd.

Oranje gaat zich dinsdagavond proberen te plaatsen voor het WK in Qatar. Na het teleurstellende gelijkspel tegen Montenegro staat de druk er vol op. Bij gelijkspel of winst tegen Noorwegen is het ticket voor de eindronde binnen. Wordt er verloren, dan kan Oranje zelfs de play-offs mislopen.

Reacties

Oranje

gerelateerd