Jong Oranje werkt flink aan doelsaldo in EK-kwalificatie

15 november 2021, 15:52   Bijgewerkt: 15 november 2021, 15:57

Jong Oranje heeft maandag de koppositie in de EK-kwalificatiegroep overgenomen van Zwitserland. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi werkte flink aan het doelsaldo door Gibraltar met 0-7 te verslaan.

De Nederlandse beloften wisten dat zij bij winst in punten gelijk zouden komen met Zwitserland en bij een ruime zege over de concurrent heen zouden springen. Crysencio Summerville leidde de probleemloze middag in door na een kwartier zijn eerste doelpunt in Jong Oranje te maken. Dat deed de aanvaller van Leeds United door op aangeven van Joshua Zirkzee raak te schieten. Enkele minuten later volgde de 0-2, die gemaakt werd door Ki-Jana Hoever.

Het lukte Jong Oranje niet om de score voor rust verder op te voeren. In de tweede helft kon het telraam er alsnog bij worden gepakt. Brian Brobbey, Joshua Zirkzee (twee keer), Jurgen Ekkelenkamp en Daishawn Redan zorgden ervoor dat de beloften met een grote overwinning van het veld stapten.

Jong Oranje speelt pas over enkele maanden de volgende wedstrijd in de EK-kwalificatie. Op 25 maart staat een uitwedstrijd tegen Bulgarije op het programma. Vier dagen later, op 29 maart, wordt er tegen grote concurrent Zwitserland gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen