Van de Looi wijst uitblinkers aan en is blij met minuten Brobbey

15 november 2021 – Jong Oranje heeft maandagmiddag uitstekende zaken gedaan door met liefst 0-7 te winnen van de leeftijdgenoten van Gibraltar. Bondscoach Erwin van de Looi was uiteraard dik tevreden met het resultaat. In het bijzonder genoot hij van de optredens van Ki-Jana Hoever, Jurgen Ekkelenkamp en Joshua Zirkzee.

Van de Looi wijst uitblinkers aan en is blij met minuten Brobbey

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Een ruime zege op Gibraltar lag in de lijn der verwachtingen, al duurde het even voor het verdedigende blok van de thuisploeg uit elkaar werd gespeeld. "In de eerste helft speelden we niet snel genoeg", constateerde Van de Looi in gesprek met Voetbal International. "We kozen ervoor om met drie centrumspitsen te starten: Brian Brobbey, Zirkzee en Crysencio Summerville. Daaronder stonden twee tienen. Dat was ook wel nodig om hun blok met vijf verdedigers kapot te spelen. Dat ging in de tweede helft veel beter."

In het bijzonder maakte Ki-Jana Hoever, de rechtsback van Wolverhampton Wanderers die goed was voor een goal en twee assists, indruk op de bondscoach. "De rechterkant was geweldig. Hij stond aanvallend steeds op de goede plek. Zijn kwaliteit is dat hij blijft kijken bij een voorzet. Door middel van gerichte voorzetten wist hij Joshua te bereiken. We hebben wel luxekeuzes aan die rechterkant met Ki-Jana én Jeremie Frimpong." De andere twee uitblinkers aan de rechterkant, Zirkzee en Ekkelenkamp, zag Van de Looi vooral een leidende rol op zich nemen. "Het is mooi om te zien dat jongens daarmee bezig zijn."

Lees ook: Jong Oranje werkt flink aan doelsaldo in EK-kwalificatie

Brobbey
Ook Brian Brobbey kon voor het eerst sinds hij in de vorige interlandperiode geblesseerd raakte weer als basisspeler minuten maken. "Met afgelopen vrijdag (tegen Bulgarije, red.) erbij komt hij op negentig minuten in totaal. Dat is een geweldige ontwikkeling. Brian heeft na zijn blessure bij Jong Oranje niet meer gespeeld bij zijn club. In goed overleg met Leipzig heeft hij nu negentig minuten kunnen maken. Dat is goed voor de club én voor Jong Oranje."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd