Pedersen blij met 'vervroegd kerstcadeau' Oranje én met lege Kuip

15 november 2021, 18:15

Voor Marcus Pedersen zal het dinsdag een vreemde gewaarwording zijn om een uitwedstrijd te spelen in 'zijn' Kuip. De rechtsback van Feyenoord strijdt met Noorwegen namelijk tegen Oranje om het WK-ticket in groep G. In Rondo blikte hij alvast vooruit op die 'finale'. 

"Jullie hebben ons een vervroegd kerstcadeau gegeven", grapte Pedersen over het 2-2 gelijkspel van Nederland tegen Montenegro. Door dat puntverlies werd de eerdere 0-0 tegen Letland de Noren niet fataal en maken zij nog altijd kans op directe plaatsing voor het WK ten koste van Oranje. "Wij hadden moeten winnen en verdienden het ook, maar door de twee doelpunten van Montenegro is er nog hoop."

Bondscoach Louis van Gaal gaf eerder aan te hebben gejuicht na het puntverlies van Noorwegen, wat Pedersen dus andersom uiteraard ook deed. "Natuurlijk waren we blij toen we Montenegro de 2-2 zagen maken. We kregen het een extra boost door het gelijkspel. Na onze eigen wedstrijd waren we uiteraard teleurgesteld, maar dit resultaat gaf ons nieuwe energie." 

En dus kan Pedersen met Noorwegen tegen Nederland het WK-ticket pakken. Dat moet gebeuren in zijn eigen stadion, dat door de nieuwe maatregelen leeg zal blijven. Voor deze keer vindt de back dat echter niet erg. "De Kuip is een erg sfeervol stadion, dus het is voor ons beter als er geen fans zitten", stelde hij. De kraker tussen Nederland en Noorwegen begint dinsdagavond om 20.45 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen