Grootste zege ooit Engeland; eerste zeperd Denen

15 november 2021, 22:46   Bijgewerkt: 15 november 2021, 22:54

Engeland heeft de WK-kwalificatiecyclus op overtuigende wijze afgesloten. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate haalde op bezoek in San Marino de dubbele cijfers en noteerde daarmee de grootste zege ooit in een officiële interland. De Engelsen lieten geen spaan heel van het dwergstaatje: het werd 0-10.

Grote man aan de kant van de Engelsen was Harry Kane. De spits heeft het de laatste weken lastig bij Tottenham Hotspur, maar sloeg tegen San Marino voor rust al vier keer toe. Hij tekende daarmee voor de vijfde hattrick voor zijn land: alleen Gary Lineker kreeg dat in het verleden voor elkaar. Ook vor Emile Smith-Rowe was er reden tot een glimlach. Het 21-jarige talent van Arsenal luisterde zijn basisdebuut voor The Three Lions op met een treffer.

Dankzij doelpunten van Harry Maguire, Tyrone Mings, Bukayo Saka, Tammy Abraham en een eigen treffer van Filippo Fabbri haalde Engeland uiteindelijk de dubbele cijfers. Het topland verzekerde zich daarmee van een plek onderstreepte daarmee de ambities om komende zomer eindelijk eens een hoofdprijs te winnen, nadat Engeland afgelopen zomer naast de EK-titel greep. De voortekenen zijn goed: Engeland pakte 26 punten in de poule en bleef nummer twee Polen, dat met 1-2 verloor van Hongarije, ruim voor.

Schotland - Denemarken: 2-0

Bij Denemarken ging het beduidend minder. De Scandinaviërs waren deze WK-kwalificatiereeks ongenaakbaar en noteerden negen overwinningen op rij, maar konden de kwalificatie niet foutloos afsluiten. Op bezoek in Schotland gingen de Denen met 2-0 onderuit, waardoor zij de eerste punten morsten. Met 27 punten uit tien duels was Denemarken echter al eerder verzekerd van een startbewijs voor het WK in Qatar.

John Souttar en Che Adams schoten de Schotten naar de knappe overwinning. Daarmee verstevigden zij zich van de tweede plaats in de poule en mogen zij in de play-offs gaan strijden om een ticket. Mogelijk treffen zij in die wedstrijd Italië: de EK-winnaar greep pijnlijk naast een direct startbewijs.

Andere uitslagen in poule F en I (check hier de standen)

Israël - Faëroer: 3-2

Albanië - Andorra: 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen