Deze elf landen kan Nederland op het WK tegenkomen

16 november 2021, 23:55   Bijgewerkt: 17 november 2021, 08:26

Nederland is er weer bij! Na de afwezigheid in 2018 is het Oranje dit keer door een 2-0 zege op Noorwegen wél gelukt om zich te plaatsen voor het aankomende WK. Dit zijn de elf landen die het Nederlands elftal daarin al voorgingen. 

Organisator Qatar was het eerste land dat logischerwijs een plek heeft bemachtigd en zit dus sowieso in de koker voor de groepsloting. Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België, Kroatië, Zwitserland, Spanje, Servië en Engeland plaatsten zich via de Europese kwalificatie al voor het WK en vanaf vandaag staat dus ook Nederland in dat rijtje. Toplanden Portugal en Italië moeten zich via de play-offs zien te plaatsen. 

Lees ook: Missie geslaagd! Oranje grijpt WK-ticket in moeizame wedstrijd

In Zuid-Amerika is vooralsnog Brazilië het enige geplaatste land, al zal Argentinië snel volgen. Het topland heeft met nog vijf wedstrijden te spelen slechts één punt nodig om het ticket veilig te stellen. Welke andere twee (of drie, via intercontinentale play-offs) Zuid-Amerikaanse landen zich plaatsen, zal pas later duidelijk worden.

In Afrika, Azië (waar ook Oceanische landen meedoen) en Noord-Amerika is de strijd om tickets voor het WK nog in volle gang. Verschillende landen zijn hier al afgevallen, maar wie zich uiteindelijk zullen plaatsen is nog de vraag. 

Geplaatste landen

Qatar

Duitsland

Denemarken

Brazilië

Frankrijk

België

Kroatië

Spanje

Servië

Engeland

Zwitserland

Nederland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen