De vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Noorwegen

16 november 2021, 07:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond in De Kuip een finale tegen Noorwegen. De ploeg van Louis van Gaal heeft aan een gelijkspel voldoende om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK van volgend jaar. De bondscoach gaat zijn opstelling voor de cruciale wedstrijd naar verwachting op drie plekken wijzigen.

Onder de lat kan Van Gaal geen beroep doen op Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord is afgehaakt bij Oranje en in de selectie vervangen door Tim Krul. Niet de ervaren keeper van Norwich City, maar Mark Flekken zal naar de verwachting van het Algemeen Dagblad onder de lat staan tegen Noorwegen. Voor de 28-jarige Flekken zou het zijn debuut in het Nederlands elftal betekenen.

In de defensie moet Van Gaal eveneens een noodgedwongen wijziging doorvoeren. Stefan de Vrij liep afgelopen zaterdagavond tegen Montenegro (2-2) een hamstringblessure op en mist zodoende de laatste wedstrijd in de kwalificatiecyclus. Zijn logische vervanger is Matthijs de Ligt. De andere plekken in de verdediging worden vermoedelijk ingevuld door Denzel Dumfries, Virgil van Dijk en Daley Blind.

Op het middenveld hoeft Van Gaal niet te puzzelen. Frenkie de Jong, die in Podgorica vroeg om gewisseld te worden, lijkt fit genoeg voor de belangrijke ontmoeting. Hij zal met Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen de middelste linie vormen. In de aanval houdt Van Gaal vast aan Arnaut Danjuma en Memphis Depay, maar op de positie van rechtsbuiten maakt hij een andere keuze. Daar krijgt Steven Bergwijn de voorkeur boven Donyell Malen.

Oranje is bij een gelijkspel of zege zeker van deelname aan het WK in Qatar. Wordt er verloren van Noorwegen, dan ziet het er slecht uit. Het Nederlands elftal loopt dan zelfs de play-offs mis als Turkije de uitwedstrijd tegen Montenegro niet weet te winnen. Het duel met Noorwegen gaat om 20.45 uur van start.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Flekken; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Wijnaldum, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen