Wie vervangt Bijlow? "Je bent gek als je Cillessen er niet in zet"

16 november 2021, 08:02   Bijgewerkt: 16 november 2021, 08:49

Louis van Gaal moet door het afhaken van Justin Bijlow noodgedwongen een wijziging onder de lat doorvoeren. Wie zet de bondscoach op doel in de cruciale wedstrijd tegen Noorwegen? Maakt Mark Flekken zijn debuut of kiest Van Gaal toch voor Jasper Cillessen? Bij Voetbalpraat is de keepersdiscussie maandagavond een belangrijk onderwerp van gesprek.

"Je bent wat mij betreft gek als je Cillessen er niet in zet", lanceert Jeroen Elshoff de discussie. De commentator van de NOS wordt erop gewezen dat Van Gaal onlangs vertelde dat Flekken zijn tweede en Cillessen zijn derde doelman is. "Hij heeft de deur op een kier gehouden door 'op dit moment' te zeggen. Hij kan altijd teruggrijpen op Cillessen als hij denkt iemand nodig te hebben met ervaring, die de verdedigers qua communicatie en misschien de druk wat beter kent. Hij kan altijd zeggen: hij heeft geweldig getraind deze week en zich goed geprofileerd."

Kenneth Pérez vindt het lastig om te voorspellen welke keuze Van Gaal gaat maken. "Flekken is de grote onbekende. Misschien is hij helemaal niet bang om hem er in te zetten", aldus de voormalig voetballer. "Zou jij het Flekken aandoen?", vraagt Elshoff hem. "Wij kennen hem niet, toch? Tenminste, ik heb hem nog nooit zien keepen. Ik heb hem niet gevolgd in Duitsland. Misschien heeft hij een ijzersterke mentaliteit en is hij er niet bang voor", reageert Pérez.

Volgens Elshoff moet een trainer wel heel zeker van zijn zaak zijn als hij in zo'n belangrijke wedstrijd iemand laat debuteren. "Dat sluit ik met deze bondscoach niet  uit", aldus de commentator. "Als je moet kiezen tussen iemand die zestig interlands heeft gespeeld, die 32 is en alweer zeven wedstrijden keept bij Valencia. Of iemand die je moet laten debuteren...", vervolgt Elshoff. "Ik denk ook dat ik voor Cillessen zou kiezen, maar dat komt puur omdat ik Flekken niet kent", aldus Pérez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen