De Ligt prijkt op voorpagina grote Italiaanse sportkrant

16 november 2021 – Juventus en Mino Raiola voeren onderhandelingen over een nieuw contract voor Matthijs de Ligt, zo onthult Tuttosport. De Italiaanse sportkrant heeft dinsdag een plek op de voorpagina ingeruimd voor de 22-jarige centrumverdediger.

De Ligt prijkt op voorpagina grote Italiaanse sportkrant

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Raiola zou de afgelopen dagen om tafel hebben gezeten met de leiding van Juventus. De partijen hebben de intentie om het in 2024 aflopende contract van De Ligt met een jaar te verlengen. Daar staat tegenover dat Raiola wil dat afkoopsom van de Oranje-international wordt verlaagd. In de huidige verbintenis is een clausule opgenomen waardoor De Ligt vanaf volgend jaar zomer voor een bedrag van 150 miljoen euro is op te halen bij Juventus.

De afgelopen maanden is er veel gespeculeerd over de toekomst van De Ligt. Dat komt niet in de laatste plaats omdat Raiola in september niet wilde uitsluiten dat de verdediger bezig is aan zijn laatste seizoen in Turijn. De zaakwaarnemer is niet tevreden over de speeltijd die De Ligt krijgt van trainer Massimiliano Allegri. In een aantal grote wedstrijden moest de voormalig speler van Ajax genoegen nemen met een plek op de bank. Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini waren degenen die dan speelden.

In Turijn lijkt men een rotsvast vertrouwen te hebben in De Ligt. "De Ligt is een jonge speler met kwaliteiten, maar ook hij moet zich verbeteren. Ongeacht hoeveel wedstrijden hij speelt, zal hij nog jaren bij Juventus blijven. Hij is een uitstekende speler, die overkwam van Ajax toen hij pas twintig jaar was. Na zijn komst schreef iemand: hij is de toekomstige winnaar van de Ballon d'Or. Mensen, we moeten rustig blijven. Hij is pas 22 en het is niet makkelijk om het shirt van Juventus te dragen. Chiellini was op zijn 22ste waarschijnlijk niet zo goed als De Ligt, maar op 27-, 28-jarige leeftijd werd hij een geweldige speler. Het kost tijd", zei Allegri onlangs.

Reacties

Ajax

gerelateerd