Langeler stapt per direct op als trainer van PEC Zwolle

16 november 2021, 09:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Art Langeler is niet langer de trainer van PEC Zwolle. De hekkensluiter van de Eredivisie maakt dinsdagmorgen via de officiële kanalen bekend dat de 51-jarige oefenmeester is opgestapt. Langeler ziet te weinig perspectief om de ontstane situatie om te draaien. In het kielzog van Langeler legt ook assistent-trainer Dwight Lodeweges zijn taken neer.

Langeler begon de voorbije zomer aan zijn tweede periode als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Waar de prestaties in zijn eerste tijdperk boven verwachting waren, vielen de resultaten in het huidige seizoen enorm tegen. De tweede periode van Langeler heeft slechts twaalf wedstrijden geduurd. De Zwollenaren staan met vier punten stijf onderaan in de Eredivisie.

Langeler was in Zwolle de opvolger van John Stegeman, die in februari na een reeks teleurstellende resultaten werd ontslagen. 'PEC Zwolle respecteert de beslissing van Langeler en Lodeweges en bedankt hen voor alle energie en effort die zij in de club hebben gestoken', schrijft de club.

De Zwollenaren melden voorts dat zij de zoektocht naar een nieuwe trainer inmiddels zijn gestart. Tot die tijd worden de trainingen en wedstrijden geleid door de huidige technische staf. PEC Zwolle hervat komende zondag de competitie met de zware uitwedstrijd tegen Feyenoord en treft voor de winterstop nog RKC Waalwijk (thuis), FC Groningen (uit), Fortuna Sittard (thuis), FC Twente (thuis) en Vitesse (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen