Ødegaard waarschuwt Oranje: "We hebben het in eigen hand"

16 november 2021, 10:57

Bij afwezigheid van Erling Haaland rust de druk van Noorse natie op de schouders van Martin Ødegaard. De speler van Arsenal heeft de zware taak om Noorwegen ten koste van het Nederlands elftal naar het WK leiden. Dinsdagavond keert Ødegaard terug op bekend terrein. Als speler van sc Heerenveen en Vitesse speelde hij al een aantal keer in De Kuip.

"Het is goed om terug te zijn in Nederland", zegt Ødegaard voor de camera van de NOS. De aanvallende middenvelder werd in het seizoen 2017/18 door Real Madrid verhuurd aan Heerenveen en het jaar daarop aan Vitesse. "Ik heb hier een goede tijd gehad en voel me hier thuis. Dit is een plek waar ik ben gegroeid als speler en als persoon. Ik ben hier echt volwassen geworden."

Noorwegen speelde zaterdag teleurstellend gelijk tegen Letland (0-0) en leek daarmee de kansen voor rechtstreekse plaatsing voor het WK verprutst te hebben. Later op de avond kwam Oranje echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Montenegro, waardoor de wedstrijd in Rotterdam een finale wordt. "We volgden het scoreverloop via de app van Livescore. Zo zagen we dat Montenegro aan het einde nog twee keer scoorde", vertelt Ødegaard.

Het resultaat van Oranje in Podgorica verzachtte de Noorse pijn. "Dat veranderde de stemming bij ons wel een beetje. We hebben het nu in eigen hand, dus dat is goed. Het wordt een mooie wedstrijd morgen, alles kan nog", is Ødegaard hoopvol.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen