'Xavi wil wonderkind van Salzburg naar Barcelona halen'

16 november 2021, 12:18

FC Barcelona heeft serieuze belangstelling voor Karim Adeyemi, zo weet Sport1 te melden. De negentienjarige Duitse aanvaller is voor ongeveer 35 miljoen euro op te halen bij Red Bull Salzburg. In de strijd om de handtekening van Adeyemi ondervindt Barça hevige concurrentie van Borussia Dortmund.

De Duitse club heeft naar verluidt zelfs de beste papieren om Adeyemi over te nemen van Salzburg. Dortmund wil 'tot het uiterste' gaan voor de speler die enorm veel indruk maakt in Oostenrijk. De jonge aanvaller maakte dit seizoen in alle competities vijftien doelpunten in 22 wedstrijden, waarvan drie in de Champions League.

Bij Dortmund ligt een vijfjarig contract met een jaarsalaris van vijf miljoen euro klaar voor Adeyemi. De Duitse club hoopt op een Haaland-scenario: de Noorse spits kwam anderhalf jaar geleden over van Salzburg en is nu een van de meest gewilde spelers ter wereld. Met onder anderen Jude Bellingham en Youssoufa Moukoko hebben de Duitsers nog meer spelers onder contract staan die een gouden toekomst worden voorspeld.

In Barcelona hoopt men een stokje te steken voor de overgang van Adeyemi naar Dortmund. De Catalanen zouden voornemens zijn om nog deze week een bod van veertig miljoen euro uit te brengen op de jonge Duitse aanvaller. Xavi ziet de komst van Adeyemi in elk geval zitten: de trainer is zeer gecharmeerd van het nieuwe wonderkind van Salzburg. Waarschijnlijk zal Adeyemi pas volgend jaar zomer van club wisselen; een winterse overgang ziet het toptalent niet zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen