Twee nieuwe aanklachten van verkrachting tegen Mendy

16 november 2021 – Er zijn twee nieuwe aanklachten van verkrachting ingediend tegen Benjamin Mendy. De 27-jarige Franse linkervleugelverdediger van Manchester City moet woensdag voor een hoorzitting voor de rechter verschijnen. Sinds augustus wordt hij in voorlopige hechtenis gehouden.

Twee nieuwe aanklachten van verkrachting tegen Mendy

Mendy zit inmiddels bijna drie maanden vast. Eind augustus werd hij opgepakt op verdenking van verkrachting en aanranding. Er waren toen vier aanklachten voor verkrachting en één voor aanranding door drie verschillende slachtoffers, ouder dan zestien jaar, ingediend. Daar zijn nu nog eens twee aanklachten bij gekomen.

Manchester City heeft Mendy voor onbepaalde tijd geschorst. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Fransman ooit nog een wedstrijd voor The Citizens zal spelen. Zijn contract in het Etihad Stadium loopt in de zomer van 2023 af. De club telde in 2017 zestig miljoen euro neer voor Mendy, wat op dat moment het hoogste bedrag ooit voor een verdediger was.

Mede door blessureleed heeft Mendy de verwachtingen op het veld nooit kunnen waarmaken. In ruim vier seizoenen speelde hij slechts vijftig wedstrijden in de Premier League. De linksback kwam in het huidige seizoen twee keer in actie voor Man City: in de strijd om de Community Shield tegen Leicester City (1-0 verlies) en in de eerste speelronde van de Premier League tegen Tottenham Hotspur (1-0 verlies).

Premier League

gerelateerd