Iraanse keepster is een man, beweert Jordanië: 'Word wakker'

16 november 2021, 16:12

Jordanië heeft een verzoek neergelegd voor een geslachtsonderzoek bij Zohreh Koudaei. De keepster van Iran speelde in september tijdens de strafschoppenreeks een doorslaggevende rol. De vrouwenploeg van Iran won met 4-2, waarbij de sluitpost twee strafschoppen stopte. daardoor plaatste het land zich voor het eerst in de historie voor de vrouwelijke Azië Cup.

Volgens de Jordaans bondsvoorzitter Ali Bin Al-Hussein is het een serieuze zaak: 'Word wakker! Het is een serieuze zaak als het waar is.' De Iranese bondscoach Maryam Irandoost kan niets met de beschuldigingen. "De medische staf heeft elke speler van het nationale team zorgvuldig onderzocht op hormonen om problemen in dit opzicht te voorkomen, dus ik zeg tegen alle fans dat ze zich geen zorgen hoeven te maken", vertelde ze zondag aan Varzesh3. "We zullen alle documentatie verstrekken die de Aziatische voetbalfederatie wenst zonder tijd te verspillen."

In de brief, die Bin Al-Hussein deelt op zijn Twitteraccount, staat onder meer dat de Iraanse vrouwenploeg 'een geschiedenis heeft met gender- en dopingskwesties'. Bondscoach Irandoost neemt ook die beschuldigingen niet serieus. "Deze aantijgingen zijn gewoon een excuus om de nederlaag tegen ons te verdoezelen. Het Jordaanse team zag zichzelf als de grote favoriet en na hun verlies is het een natuurlijke reactie om zo te reageren en de verantwoordelijkheid voor het falen te ontlopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen