Gerbrands: "Je gooit elke wedstrijd een miljoen euro weg"

16 november 2021, 16:36

Als het aan PSV ligt, wordt er de komende drie weken niet gevoetbald in de Eredivisie. De Eindhovenaren willen de wedstrijden dan ook verplaatsen, aangezien het de club enorm veel geld kost om in een leeg stadion te voetballen. Dat vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands.

"We willen dat de wedstrijden worden uitgesteld. Daar hebben we twee argumenten voor: één is de supporters en de sponsoren. Zij hebben ons vorig jaar op een ongelooflijk manier geholpen. Wij zullen er alles aan doen om met hen samen op te trekken, zodat ze zo veel mogelijk duels van PSV kunnen bekijken. Het tweede is het financiële gedeelte. Je gooit elke wedstrijd een miljoen euro weg", zegt Gerbrands bij PSV TV.

De clubs kunnen geen kaarten verkopen en verdienen bij zulke wedstrijden ook niets aan de horeca in het stadion. Gerbrands baalt. "We moeten het zelf weer op gaan lossen. Dat is sneu geld, terwijl je er zelf niet veel aan kunt doen. Het uitstellen van wedstrijden zou betekenen dat de overheid ons ook niets hoeft te compenseren. En het geeft supporters de kans om mooie wedstrijden van PSV te zien. Dát is onze argumentatie."

De boodschap van Gerbrands lijkt niet geheel toevallig te komen, aangezien het Algemeen Dagblad dinsdagmiddag liet weten dat de kans groot is dat de wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dit weekend 'gewoon' doorgaan. Desondanks hoopt PSV nog altijd dat de wedstrijden tijdelijk verplaatst worden. Woensdag wordt duidelijkheid gegeven over de komende speelrondes, zo liet de KNVB al weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen