Italië en Portugal moeten vrezen: hoe zien de play-offs eruit?

16 november 2021, 16:50   Bijgewerkt: 17 november 2021, 11:35

Diverse grote landen slaagden er deze week niet in zich rechtstreeks te plaatsen voor het komende WK in Qatar. Zij grepen wel de reddingsboei, waardoor zij nog altijd mogen dromen van deelname. Hoe plaatsen landen als Italië, Portugal, Zweden en Turkije zich alsnog voor het komende eindtoernooi?

In de play-offs, die in maart 2022 gespeeld zullen worden, strijden twaalf landen om de laatste drie Europese WK-tickets. Daarbij gaat het om de nummers twee van elke WK-kwalificatiegroep, plus twee landen uit de Nations League - de daarin best presterende landen die in de WK-kwalificatie níét in de top twee zijn geëindigd.

Die twaalf landen komen vervolgens terecht in een van de drie 'paden'. Elk pad is een soort klein knock-outtoernooi, bestaande uit een halve finale en een finale (enkele wedstrijden: uit óf thuis). In de finale van elk pad staat er dus één WK-ticket op het spel. De loting op 26 november bepaalt welke landen elkaar treffen. Hierbij zitten de zes beste nummers twee in pot 1, waardoor zij dus in principe een 'zwakkere' tegenstander zullen loten. Bovendien spelen de landen uit pot 1 in de halve finale een thuiswedstrijd.  

Portugal, Zweden, Italië, Schotland, Rusland, Polen en Noord-Macedonië zijn de landen die op dit moment sowieso veroordeeld zijn tot de play-offs. Na vanavond (dinsdag) komen daar de nummers twee van groep D (Finland of Oekraïne), groep E (Wales of Tsjechië) en groep G (Nederland, Turkije of Noorwegen) nog bij. Afhankelijk van die resultaten zal vervolgens blijken welke twee landen via de Nations League instromen en het twaalftal compleet maken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen