Lastige uitgangspositie voor Oranje: "Kijk maar naar Portugal"

16 november 2021, 17:43

Nederland mag vanavond niet verliezen, terwijl tegenstander Noorwegen moet winnen om eerste te worden in de poule. Het wordt hoe dan ook een interessante wedstrijd, stelt Hallvar Thoresen. Hij voetbalde tussen 1976 en 1988 in de Eredivisie voor PSV en FC Twente. In die periode scoorde hij 152 keer. Geen enkele buitenlander wist dat aantal te overtreffen.

Beide landen verloren afgelopen weekend verrassend punten. Noorwegen kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Letland, terwijl de ploeg van Louis van Gaal een 0-2 voorsprong uit handen gaf tegen Montenegro. Dat nieuws zorgde in Scandinavië voor blijdschap, stelt de oud-aanvaller in De Telegraaf. "Ze dachten dat het afgelopen was na het gelijkspel tegen Letland. Nu leeft het weer en is er weer hoop om eerste te worden. Iedereen weet dat Nederland favoriet is, maar onmogelijk is het zeker niet voor de Noren. Als Nederland net zo slecht speelt als tegen Montenegro dan moet het kunnen."

Een voordeel voor Oranje is dat Erling Haaland niet van de partij is. De aanvaller van Borussia Dortmund is geblesseerd. "Dat scheelt heel erg veel. Hij scoort bijna elke wedstrijd. Met Haaland erbij had ik Noorwegen een nog betere kans gegeven", aldus Thoresen, die nog genoeg andere smaakmakers ziet om het Nederland lastig te maken. "Mohamed Elyounoussi van Southampton is goed in vorm en scoort veel. Alexander Sørloth van Real Sociedad en Kristian Thorstvedt van RC Genk zijn ook gevaarlijke jongens. In aanvallend opzicht zal het waarschijnlijk van hen moeten komen."

Nederland heeft de beste papieren om een direct WK-ticket te pakken. De ploeg is zelfs bij een gelijkspel verzekerd van de groepswinst. Dat kan ook een nadeel zijn, stelt Thoresen. "Kijk maar naar Portugal. Dat ging voor het verdedigen van het punt en kreeg tegen Servië in de slotfase toch nog de goal tegen. Je krijgt toch snel twee gedachten in een ploeg. Hoe langer het 0-0 blijft hoe gunstiger het is voor Noorwegen, al moet het natuurlijk niet te lang 0-0 blijven… Niet totdat het afgelopen is."

Maar ook bij Noren kunnen mogelijk op twee gedachten gaan hinken. Als Montenegro voorkomt tegen de Turken heeft Noorwegen aan een punt genoeg om ten minste de play-offs te halen. "Dan moet de Noorse bondscoach kiezen of hij vol voor de eerste plaats wil gaan met het risico dat hij verliest en niks heeft of dat hij voor het vasthouden van de tweede plek wil gaan. Dan moeten ze wel even gaan nadenken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen