Opnieuw pijnlijk resultaat met Irak voor bekritiseerde Advocaat

16 november 2021 – De situatie voor het Irak van Dick Advocaat ziet er steeds hopelozer uit. Waar Zuid-Korea in zijn eerste duel als bondscoach nog knap op een 0-0 gelijkspel werd gehouden, was die ploeg dinsdagmiddag met 0-3 veel te sterk. Zo wacht Advocaat nog altijd op zijn eerste overwinning met Irak en worden de kansen op WK-deelname alsmaar kleiner. 

Opnieuw pijnlijk resultaat met Irak voor bekritiseerde Advocaat

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Een nederlaag op zich was dinsdag niet vreemd. In groep A van de huidige Aziatische WK-kwalificatieronde is Zuid-Korea samen met Iran de grote favoriet, en beide ploegen zijn dan ook nog ongeslagen en staan op grote afstand van de overige vier ploegen. Toch lukte het Advocaat om in zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Irak een punt te pakken tegen Zuid-Korea, het land dat met Tottenham-speler Heung-Min Son een grote smaakmaker in huis heeft.

Inmiddels zijn we echter tweeënhalve maand verder en is er van die prima start weinig meer over, zoals ook bleek uit de tweede ontmoeting met Zuid-Korea. De nummer twee uit de groep - afgelopen donderdag nog met 1-0 te sterk voor de Verenigde Arabische Emiraten van Bert van Marwijk - was veel te sterk voor Irak en drukte dat uit in een 0-3 overwinning. Jae-Sung Lee (FSV Mainz), Son en Woo-Yeong Jeong (SC Freiburg) waren daarbij trefzeker. Het betekent dat Irak nu met vier gelijke spelen en twee nederlagen uit de eerste zes duels de nummer vijf (van de zes) is in de WK-kwalificatiepoule. Alleen via de play-offs lijkt er nog een kleine kans op deelname in Qatar.

Niet alleen door de resultaten zal de druk op Advocaat echter toenemen; ook in de Iraakse media is de onvrede de afgelopen tijd gegroeid. Zo staakte middenvelder Justin Meram zijn interlandcarrière omdat hij niet langer onder Advocaat wilde werken en haalde ook oud-international Noor Sabri deze week uit. De voornaamste kritiek zou daarbij zijn dat Advocaat zich niet genoeg verdiept in het Iraakse spelersbestand. 

Lees ook: Van Marwijk en Emiraten mogen blijven dromen van WK-deelname

Reacties

Eredivisie

gerelateerd