Opstelling Noorwegen: Eredivisiespeler en Haaland-vervanger

16 november 2021, 19:54

De elf namen waarmee Noorwegen de Nederlandse weg richting het WK wil gaan dwarsbomen, zijn bekend. In het elftal is onder meer een plekje ingeruimd voor Feyenoorder Marcus Pedersen, die daarmee dus in zijn eigen stadion zal spelen. Alexander Sørloth zal de afwezigheid van superspits Erling Haaland moeten opvangen. 

Met Pedersen staat er 'slechts' één Eredivisiespeler namens Noorwegen aan de aftrap in De Kuip. Dit hadden er meer kunnen zijn, maar middenvelders Fredrik Aursnes (ook Feyenoord) en Fredrik Midtsjø (AZ) beginnen op de bank. Wel staan er enkele oud-Eredivisionisten op het veld. Uiteraard gaat het daarbij om sterkhouder Martin Ødegaard (voormalig sc Heerenveen en Vitesse), maar ook Morten Thorsby (Heerenveen) en de eerdergenoemde Sørloth (FC Groningen) hebben een verleden in Nederland. 

Ten opzichte van de teleurstellende 0-0 tegen Letland - waardoor Oranje ondanks het eigen gelijkspel nog altijd de beste papieren heeft - voerde bondscoach Stale Solbakken twee wijzigingen door. Naamgenoot Ola Solbakken vervangt Kristian Thorstvedt op het middenveld en centrumverdediger Andreas Hanche-Olsen begint op de plek van Marius Lode. 

De Noren beginnen deze beslissende speelronde als de nummer drie van groep G en zullen dus een resultaat moeten zien te halen in Rotterdam. Bij winst eindigt Noorwegen alleen als nummer één wanneer Turkije níét wint van Montenegro, bij een gelijkspel moet het hopen op een Turkse nederlaag en als de Noren verliezen van Oranje, kan alleen een ruimere Turkse nederlaag ze nog aan een play-offticket helpen. 

Lees ook: Opstelling: deze elf staan aan aftrap van kwalificatiekraker Oranje

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen