Van der Vaart kritisch: "Dan vind ik dit een beetje tegenvallen"

16 november 2021 – Jasper Cillessen krijgt vanavond een kans in de basis bij het Nederlands elftal door de blessure van Justin Bijlow. Rafael van der Vaart liet zich meerdere keren kritisch uit over de doelman van Valencia, maar is blij dat hij nu mag starten van Louis van Gaal.

Van der Vaart kritisch: "Dan vind ik dit een beetje tegenvallen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ik ben niet kapot van Cillessen als keeper, maar hij is ervaren en weet wat het is om grote wedstrijden te spelen. Dit is een hele grote wedstrijd", aldus de analist, die de doelman geen puntenpakker vindt. "Er gaan soms ballen in waarvan ik vind dat hij ze tegen had kunnen houden. Met Stekelenburg en Van der Sar hebben we geweldige keepers gehad, dan vind ik dit een beetje tegenvallen, maar ik ben blij dat hij er nu is. Het is de beste die we hebben."

Pierre van Hooijdonk sluit zich aan bij die woorden. Aan het begin van deze interlandperiode liet Louis van Gaal nog weten dat de keeper nummer drie was, achter Bijlow en Mark Flekken. Nu is hij dus al opgeklommen tot nummer twee. "Gelukkig kiest Van Gaal voor Cillessen in deze cruciale wedstrijd. Ik vind het toch een risico om Flekken te laten debuteren. Dat kan altijd nog, maar deze wedstrijd vraagt iets anders", aldus de oud-spits, die verwacht dat Oranje wint met 2-0. "Laten we chauvinistisch blijven."

Van der Vaart verwacht een extra doelpunt van Nederland. De ploeg van Van Gaal heeft genoeg aan een punt om groepswinnaar te worden, maar bij een nederlaag kan het ook de derde plaats opleveren. Het is balanceren op een dun koord, maar de analisten blijven dus positief. "Ik kan me niet voorstellen dat wij in normale doen niet van Noorwegen winnen. Als dit misgaat is dit wel de grootste domper of schande in het Nederlandse voetbal", besluit de voormalig middenvelder.

Oranje

gerelateerd