Onana en Kameroen beëindigen WK-droom Haller en Sangaré

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 november 2021 – Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré gaan met Ivoorkust niet naar het WK van 2022. Het land had dinsdagavond op bezoek bij concurrent Kameroen een punt nodig om de volgende ronde van de kwalificatie te bereiken, maar gingen met 1-0 ten onder. Onder meer goed keeperswerk van André Onana betekende het einde van de Ivoriaanse WK-droom. 

Onana en Kameroen beëindigen WK-droom Haller en Sangaré

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De eerste helft was een halfuur onderweg toen Onana - die zijn tweede wedstrijd sinds zijn maandenlange dopingschorsing speelde - waarschijnlijk zijn belangrijkste redding van de wedstrijd maakte. Een schot van dichtbij van Jean Michael Seri werd met een knappe reflex onschadelijk gemaakt. Zo voorkwam Onana de 1-1, een stand waarbij Ivoorkust het punt voorsprong ten opzichte van Kameroen zou behouden.

Dat was bij een overwinning voor Kameroen niet zo. De vreugde was dan ook groot toen Karl Toko Ekambi, de aanvaller van Olympique Lyonnais, zijn land tien minuten eerder al op voorsprong had gezet. Het was een voorsprong waar niemand bij Ivoorkust - ook basisspeler Haller en invaller Sangaré - meer iets aan kon doen.

Zo was het Kameroen dat in de laatste speeldag de derde en laatste fase van de Afrikaanse WK-kwalificatie bereikte. Onana mag daarmee nog altijd hopen op deelname aan het eindtoernooi in Qatar in 2022. Voor Haller en Sangaré is die droom ten einde. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd