Gouden wissel Kökcü bezorgt Turkije ticket voor play-offs

16 november 2021, 22:37

Montenegro heeft de stunt tegen Nederland geen vervolg kunnen geven met een goed resultaat tegen Turkije. Orkun Kökcü werd bij die wedstrijd de grote man door als invaller de winnende goal tegen de touwen te werken. Genoeg voor een direct WK-ticket was het overigens niet omdat de Nederlanders in eigen huis deden wat ze moesten doen: niet verliezen van Noorwegen.

Zaterdag kwam de ploeg tegen Oranje knap terug uit geslagen positie. Een 0-2 achterstand werd uiteindelijk omgezet in een knap gelijkspel. Desondanks was bondscoach Miodrag Radulovic lovend over de ploeg van Louis van Gaal. "Nederland is een grootmacht die thuishoort op een WK. We gaan tegen Turkije dezelfde inzet tonen. We willen deze kwalificatie afsluiten met nog meer punten."

Het bleken geen loze woorden van de bondscoach, want zijn ploeg begon tegen de Turken uitstekend. Het resulteerde in de derde minuut in de openingstreffer van Fatos Beciraj. Met die treffer konden de Turken een direct WK-ticket sowieso vergeten, wat er ook zou gebeuren in De Kuip tijdens het duel tussen Nederland en Noorwegen. Maar de Turken gaven niet op. Toen Muhammed Kerem Aktürkoglu na twintig minuten de gelijkmaker op het scorebord zette, was het geloof helemaal terug.

De ploeg van Stefan Kuntz bleef de aanval zoeken op jacht naar een driepunter, maar voor rust werd er niet meer gescoord. Om de ploeg van nieuw elan te voorzien mocht Feyenoorder Orkun Kökcü meteen na rust het veld in. Dat bleek een gouden ingreep te zijn, aangezien de middenvelder na een uur spelen zijn ploeg op voorsprong zette. De voetballer besloot vanaf een meter op twintig uit te halen. Dat bleek een uitstekende keuze, want keeper Matija Sarkic was kansloos.

Zie ook: Video: Kökcü laat Oranje zweten met geweldige goal voor Turkije

Door de driepunter eindigt Turkije op 21 punten na tien duels. Nederland heeft door de 2-0 de overwinning op Noorwegen twee punten meer. Daardoor heeft de ploeg van Louis van Gaal zich direct geplaatst voor het mondiale eindtoernooi in Qatar, terwijl de Turken zich via de play-offs moeten plaatsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen