Van Dijk looft Oranje: "Trots op onze reactie na zaterdag"

16 november 2021, 22:55

Virgil van Dijk is ontzettend blij dat Oranje zich heeft geplaatst voor het WK in Qatar. De aanvoerder van het Nederlands elftal zag dat zijn ploeg diep moest gaan tegen Noorwegen (2-0 overwinning). Van Dijk is trots op de reactie na de deceptie van afgelopen zaterdag tegen Montenegro.

"Tuurlijk zijn we echt heel blij", opperde Van Dijk voor de camera van de NOS. "Dit was een solide en verdiende overwinning. Volgens mij hebben we niks weggegeven en veel goede mogelijkeden gecreëerd. We moesten met een reactie komen na afgelopen zaterdag en dat hebben we uitstekend gedaan. Natuurlijk kan er heel veel beter, maar het ging vandaag om het resultaat. Het allerbelangrijkste is dat we naar Qatar gaan. Ik ben trots op hoe was als ploeg hebben gereageerd op afgelopen zaterdag. We gaan ons voorbereiden op een WK."

Oranje speelde tegen de Noren een matige wedstrijd, zo zag ook Van Dijk. "Dit soort wedstrijden kunnen lastig zijn, maar dat hebben we ook omarmd. Er stond lekker veel druk op, al hebben we dat zelf veroorzaakt. Er slopen geen bibbers in de ploeg, al kan ik niet voor iedereen praten. Natuurlijk wilden we niet in deze situatie komen, maar dat was nou eenmaal zo. We hebben karakter getoond, het was zeker niet gemakkelijk om te schakelen na een moelijke avond in Montenegro. Maar we hebben het geflikt en dat is heel terecht."

Van Dijk kreeg de afgelopen week veel kritiek, maar gaat in 2022 alsnog op voor zijn eerste WK met Oranje. "Tuurlijk voelde ik me aangesproken en ik weet zelf ook wanneer ik dingen beter kan doen. Ik ben de aanvoerder en ik neem die verantwoordelijkheid op me. Vandaag was het een stuk beter dan zaterdag. Het was jammer dat de coach niet op het veld was. We zullen binnen samen een feestje vieren. Ik kan niet wachten om deze groep jongens te leiden en iets moois neer te zetten op het WK", besloot de captain.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen