Memphis haalt opgelucht adem: "Ik dacht terug aan Turkije"

16 november 2021 – Memphis Depay is opgelucht dat Oranje er alsnog in is geslaagd om het WK te bereiken. De spits was tegen Noorwegen (2-0 overwinning) opnieuw belangrijk met een doelpunt en merkte na afloop dat er veel los kwam bij zijn ploeggenoten. Volgens Memphis is dat logisch.

Memphis haalt opgelucht adem: "Ik dacht terug aan Turkije"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"In de kleedkamer was het na de wedstrijd natuurlijk een groot feest", vertelde Memphis na afloop voor de camera van de NOS. "Alle emoties kwamen er even uit bij iedereen. We hebben vandaag met z'n allen letterlijk gestreden voor deze overwinning. Uiteindelijk hebben we ons terecht gekwalificeerd."

De gedachten van Memphis gingen nog even terug naar de eerste groepswedstrijd. "Ik dacht even terug aan het begin van deze kwalificatiereeks. Toen was het bij Turkije juist andersom en werden wij na een corner weggecounterd. We verloren daar en zo zie je dat alles anders kan lopen, als je maar blijft geloven. Maar de zucht komt ook een beetje omdat ik helemaal leeg ben."

Memphis maakte tegen de Noren zijn 36e doelpunt namens Oranje. De topschutter gaat zich opmaken voor zijn tweede WK. In 2014 was hij namelijk al van de partij toen de manschappen van Louis van Gaal derde werden in Brazilië. De loting voor het toernooi vindt op 1 april 2022 plaats. Dan weet Memphis tegen welke opponenten hij mag proberen te scoren.

Oranje

gerelateerd