Van Gaal na 'fantastische week': "Elkaar leren kennen"

16 november 2021 – Louis van Gaal is blij met de plaatsing voor het wereldkampioenschap in Qatar. De trainer zag vanuit de skybox dat zijn ploeg in de slotfase twee doelpunten maakte tegen Noorwegen en daardoor de eerste plaats in de groep behoudt. Hij spreekt van een geweldige week, ondanks het teleurstellende gelijkspel tegen Montenegro en zijn gebroken heup.

Van Gaal na 'fantastische week': "Elkaar leren kennen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Toen ik coach bij AZ was hadden we met een reünie van de ALO een polstokactiviteit. Ik ging vrij hoog over de lat heen, maar ik kwam niet goed terecht en brak mijn enkel. Vrijdagnacht werd ik geopereerd en die zaterdag was ik ook bovenin het stadion. Maartin Haar deed die wedstrijd en die wonnen we, dus ik dacht al: dit is een goed signaal", grapt de bondscoach na de gewonnen wedstrijd voor de microfoon van de NOS.

Het was een van de dieptepunten deze week. Zo werd een voorsprong weggegeven tegen Montenegro, waardoor het WK aan een zijden draadje hing en moest keeper Justin Bijlow de selectie verlaten met een blessure. Uiteindelijk werd de week goed afgesloten met een driepunter en feest binnen de selectie. Het doet Van Gaal goed. "Eigenlijk is het een fantastische week. We hebben elkaar leren kennen in dieptepunten, maar ook in een hoogtepunt. Ik vind echt dat ze het plan fantastisch hebben uitgevoerd."

De trainer zag Steven Bergwijn uitblinken met een goal en een assist, maar hij wijst ook naar Jasper Cillessen. De doelman kwam deze interlandperiode weer bij de selectie nadat hij een aantal keer niet werd opgeroepen. "De groep heeft Jasper ook weer omarmd. Dat is geweldig", aldus Van Gaal, die eerder deze week nog liet weten dat Bijlow de eerste keuze was onder de lat en dat Mark Flekken de nummer twee was. Desondanks bleef de keeper van SC Freiburg op de bank. "Het is een hele belangrijke wedstrijd. Dan kies ik voor ervaring."

De trainer houdt dus een goed gevoel over aan de 2-0 overwinning.  "Ik denk dat we de wedstrijd negentig minuten onder controle hadden. We hebben zeer compact gespeeld, negentig minuten lang. Noorwegen heeft misschien een halve kans gehad. Natuurlijk zijn er wel verbeterpunten. Ze moeten nog directer naar voren spelen en niet teveel breed. Wij hebben vandaag meer compact gespeeld. Dat is minder aantrekkelijk. Dat weet ik, maar het geeft meer zekerheid. Wij hadden natuurlijk ook genoeg aan een gelijkspel", besluit Van Gaal.

Oranje

gerelateerd