Messi kan zich na kwalificatie voor WK in illuster rijtje nestelen

17 november 2021 – Argentinië heeft zich in de nacht van dinsdag of woensdag geplaatst voor het WK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni had aan een 0-0 gelijkspel tegen het al gekwalificeerde Brazilië voldoende om het ticket voor de eindronde veilig te stellen. Lisandro Martínez en Antony kregen als invaller speeltijd in de Zuid-Amerikaanse kraker.

Messi kan zich na kwalificatie voor WK in illuster rijtje nestelen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Doelpunten vielen er dus niet in San Juan. Fred kwam nog het dichtst bij een doelpunt. De Braziliaanse middenvelder van Manchester United raakte de lat. Bij de Argentijnen maakte Lionel Messi zijn rentree in de basis. Afgelopen weekend toen Argentinië met 0-1 won van Uruguay, viel de sterspeler van Paris Saint-Germain een kwartier voor tijd in.

Door het gelijkspel tegen de grote rivaal kan Argentinië niet meer buiten de top-vier vallen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Voor Messi betekent het dat hij volgend jaar actief zal zijn op zijn vijfde WK. Dat is bijzonder, want slechts drie spelers gingen hem voor: de Duitser Lothar Matthäus en de Mexicanen Antonio Carbajal en Rafael Márquez. Messi debuteerde in 2006 op het WK en was er in 2010, 2014 en 2018 ook bij.

Ecuador
In het kielzog van Brazilië en Argentinië heeft Ecuador uitstekende papieren om zich te kwalificeren voor de eindronde in Qatar. De Ecuadorianen boekten tegen Chili (0-2) alweer hun zevende zege in de WK-kwalificatie en verstevigden daarmee de derde plaats. De voorsprong op nummer vijf Peru bedraagt met nog vier wedstrijden te spelen zes punten.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd